Forma fetei

Crearea unei imagini ideale pentru clienta noastra este obiectivul principal al oricarui hairstylist.

Trebuie sa tinem cont de stilul, de cerintele clientei, dar si de cerintele modei in acel moment.

Astazi va voi dezvalui un secret pe care il folosesc toti haistylistii profesionisti pentru ca voi sa va puteti adapta stilul si atunci cand va aranjati parul singure acasa.

Primul lucru pe care eu personal il observ atunci cand aleg tunsoarea pentru clienta mea este forma fetei.

Dupa cum bine stiti sunt diferite forme, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. In cele mai mari academii de moda sunt luate in considerare sapte feluri principale de forme ale fetei chiar daca pot fi gasite mai multe, acestea fiind doar sub-forme ale primelor sapte. Odata identificata forma fetei se pot determina rapid lungimea, bretonul, de multe ori chiar si culoarea, sfaturile de styling, etc.

FORMA OVALA - cunoscuta ca forma ideala, aceasta forma permite cea mai mare flexibilitate in alegerea stilului. Este forma spre care tindem sa aducem toate celelalte forme.

Forma ovala

FORMA ROTUNDA - atunci cand ne confruntam cu aceasta forma, scopul este acela de a crea lungime. Asadar sunt recomandate coafurile cu volum in partea de sus si forme aderente pe laturi. Sunt si anumite forme de bob care avantajeaza aceasta forma.

Forma rotunda

FORMA PATRATA - aici scopul este acela de a indulci marginile patratului. Totusi patratul este o forma care place si asa cum este, de cele mai multe ori (asta este opinia mea) este bine sa il punem in evidenta tocmai pentru a crea un stil care greu se va lasa neglijat. Pe parul lung se pot folosi cel mai bine tunsorile graduate cu foarte multa miscare in partea din fata, iar daca iti doresti parul scurt poti opta pentru un bob scurt si ondulat.

Forma patrata

FORMA TRIUNGHI - volumul in zona de top si in zona tamplelor va ajuta la echilibrarea acestei forme. Se recomanda tunsorile bob cu lungimi care incadreaza fata si un styling vaporos. Un truc este acela de a ascunde parul in spatele urechilor. Bineinteles ca tunsorile graduate cu miscare in zona de top pot fi o solutie atunci cad iti doresti parul lung.

Forma triunghi

FORMA ALUNGITA - franjuri sau un breton pe frunte poate crea iluzia unui oval. Tunsorile cu volum si miscare pe laturi si cat mai putin volum in zona de top sunt ideale pentru aceasta forma a fetei.

Forma alungita

FORMA DIAMANT - incercam sa minimizam latimea in zona obrajilor creand miscare in zona umerilor prin tunsori graduate. Volumul in zona de top si tample se poate crea printr-o graduare usoara in zona de sus spre spate si un usor bretonel pe o parte.

Forma diamant

FORMA INIMA - bretonul lung pe o parte sau franjurile pe frunte sunt alegerea excelenta pentru aceasta forma. De asemenea tunsorile cu volum incepand din zona obrajilor cu graduari fine pot echilibra silueta.

Forma inima

Contact

Salonul nostru este situat pe
Bulevardul Siderurgistilor nr.9, bl.PS2 (langa restaurant All Time).

Telefon: 0756 322 564 | 0236 497 232

Site: www.isidess.ro

E-mail: contact@isidess.ro

Facebook: facebook/SalonIsidess

© 2018 isidess. Toate drepturile rezervate. Interzisa reproducerea si distribuirea continutului de pe acest site.