Ingredientele produselor cosmetice - INCI

Pielea noastra este la fel de schimbatoare ca si vremea de afara.
Ploi, ceata, frig, vant – ten uscat, deshidratat, riduri mai vizibile, palid.

Soare, cald, umiditate – ten mixt sau gras, cu impuritati, cosuri, iritatii, roseata.

Dar vremea nu este singurul factor care ne influenteaza sanatatea si aspectul pielii, mai sunt si alti factori cum ar fi: stilul de viata, hormonii, poluarea mediului, etc.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru si partea cea mai expusa pe care toata lumea o vede, asa ca o alegere incorecta a produselor de ingrijire faciala sau corporala poate influenta de asemenea sanatatea si aspectul pielii. De multe ori din lipsa de timp, din nestiinta sau din comoditate nu alegem produsul corect specific tenului nostru. De cele mai multe ori ne lasam influentati de publicitatea invaziva si inselatoare si achizitionam un produs doar pentru ca e de firma deci trebuie sa fie neaparat bun. GRESIT!!!

Nu marca sau pretul face ca un produs sa fie mai bun sau mai putin bun decat altul, ci procesul de prelucrare si mai ales compozitia chimica!!!

ingrediente cosmeticesursa foto: google.com


Mai pe intelesul tuturor, lista de ingrediente din care este compus un produs cosmetic. Aceasta lista se numeste INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) si este prezenta obligatoriu pe ambalajul fiecarui produs. In INCI gasim toate substantele care sunt continute in produsul respectiv (denumirile substantelor sintetice sunt de obicei in limba engleza, si cele ale extractelor de plante in limba latina), in ordine descrescatoare, substanta continuta in cea mai mare concentratie este prima, iar cea continuta in concentratia cea mai mica este ultima. In functie de ingredientele continute, produsele cosmetice se impart in doua mari categorii:

Avem produse cosmetice decorative cum ar fi cele de make-up: fonduri de ten, creioane, farduri, rujuri, rimeluri, etc. si cosmetica de ingrijire corporala si/sau faciala ce cuprinde sampoane, balsamuri, masti, creme, seruri, geluri de dus, uleiuri, etc.
Acestea la randul lor pot avea o compozitie din substante sintetice sau din substante de origine naturala sau animala (lapte, oua, miere).

La produsele de make-up putem inchide un ochi in ceea ce priveste compozitia lor, pentru ca e destul de greu sa creezi astfel de produse numai din ingrediente naturale (Natura nu prea ne ajuta in acest sens :-( ), si sa fie si performante. Acestea au doar rol decorativ, estetic, nu patrund aproape deloc sau chiar deloc in organismul nostru. Desi se pot adauga si la acestea ingrediente de origine naturala pe langa cele sintetice de baza, asta nu inseamna ca devin automat produse naturale. Oricum o categorie de produse de make-up care pot fi considerate naturale sunt cele minerale care devin din ce in ce mai populare in randul consumatorilor, dar vom trata acest subiect in alt articol.

In schimb, la cele de ingrijire faciala si corporala e musai sa fim atenti din ce sunt facute pentru ca acestea sunt create special pentru a patrunde in organismul nostru prin intermediul pielii. Trebuie sa alegem produse cu ingrediente de origine naturala, cu risc minim de alergii si de preferat certificate. Doar asa vom avea siguranta ca sunt cu adevarat naturale si nu este vreo strategie de matketing pentru a atrage consumatorii.

Dar ce inseamna natural, certificat, bio, ecologic??? Vom lamuri acesti termeni in urmatorul articol.

Contact

Salonul nostru este situat pe
Bulevardul Siderurgistilor nr.9, bl.PS2 (zona Casa Rosie).

Telefon: 0756 322 564

Site: www.isidess.ro

E-mail: contact@isidess.ro

Facebook: facebook/SalonIsidess