Blog

Ati incercat vreodata sa va numarati firele de par? Sigur, ma refer la cei care nu au probleme cu parul! :-) In medie, cifra oscileaza intre 100 de mii si 150 de mii de fire.

Firul de par este proiectia externa a unui organ numit folicul polifer ce se gaseste sub epiderma. Partea interna a foliculului se numeste radacina, iar partea externa se numeste fust. La baza radacinii firului de par se afla bulbul care are functia de a acumula substantele nutritive utile pentru generarea noilor celule.

Structura interna a firului de par

Culoarea naturala a firului de par depinde foarte mult de cantitatea si distribuirea pigmentilor de melanina din interiorul fiecarui fir de par. Melanina este o molecula bilogica care are scopul de a da culoare podoabei capilare. Mai exact este compusa din doua grupuri, EUMELANINA (pigmenti maro si negri) si FEOMELANINA (pigmenti galbeni si rosii). Acesti pigmenti sunt produsi de celulele aflate la baza foliculului polifer si se numesc melanociti.
Odata cu trecerea timpului, melanocitii produc din ce in ce mai putina melanina fapt ce cauzeaza schimbarea culorii firului de par mai intai in gri si usor usor in alb. S-a demonstrat ca odata cu incetinirea productiei de melanina creste productia de peroxid de hidrogen (apa oxigenata) fenomen ce amplifica si mai mult degradarea melanocitilor.

Par alb

Intrebarea pe care multi si-o adreseaza este: de ce parul alb apare la varste atat de diferite, unora chiar de foarte tineri?

Par alb prematur

Primele fire de par alb incep sa apara la varste diferite din mai multe motive. Patrimoniul ereditar este foarte important, dar si din cauza stilului de viata sau a unor medicamente pe care inevitabil le luam in decursul vietii dintr-un motiv sau altul. Stresul precedat de un soc poate sa determine caderea parului care ulterior va creste alb.
De obicei fenomenul de albire a parului incepe in jurul varstei de 30 de ani la barbati si 35 de ani la femei, dar dupa cum am mai spus, depinde mult de mostenirea pe care ne-o lasa parintii nostri.
Din fericire, unora, parul alb le imbunatateste imaginea, iar pentru persoanele care vor sa mascheze s-au inventat produse pentru orice gust. In urmatoarele articole o sa va vorbesc despre ele.

Ramaneti Fashion!

Aboneaza-te daca vrei sa fii mereu la curent cu ultimele noutati, oferte si articole!

Contact

Salonul nostru este situat in Strada Siderurgistilor nr.9, bl.PS2 (langa restaurant All Time).

Telefon:   0756 322 564 | 0236 497 232
Site:   www.isidess.ro
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.